2011. április 1.

Varázsajtó

Mindenki házában van egy varázsajtó, amelynek - jobb esetben - naponta átlépi a küszöbét.
Egy varázsajtó, amelyen soha, senki más nem lép be, ha mi úgy akarjuk.
Egy varázsajtó, amely egy igazi mesebirodalomba vezet.

Félreértés ne essék, a fürdőszoba ajtajáról beszélek.

15 éves lányként nincs sok fogalmam az igazi életről. Persze, nekem is vannak gondjaim, álmaim, de nem éppen olyanok, amelyeket együttesen, a világgal karöltve megoldhatnék. Nincs sok tapasztalatom, nincs képzettségem egy bizonyos területen. Így, ahelyett, hogy valami másról írnék, nekem marad a fürdőszoba.
Ami tökéletes.

Minden lány egyik kedvenc helye.
Nem csak azért, mert itt végre magaddal is foglalkozhatsz. A forró vízbe nyakig belemerülni, közben divatmagazint vagy a kedvenc könyved lapozgatva; a puha törülközőkön ücsörögve várni, hogy megszáradjon a körömlakk; egy tökéletes smink elkészítése után belevigyorogni a tükörbe - nos, egy lánynak sem kell ezt az érzést leírnom. A fürdőszoba az a hely, ahol minden nőnemű lény szépnek érzi magát, kortól és kinézettől függetlenül.
Korántsem ez a lényeg.
A fürdőszoba lényege a magány. Igazából ezért imád minden csajszi órákig bent kuksolni. Csak te és a gondolataid, egy kis forró vízzel megspékelve. Nem kell attól tartanod, hogy valaki az arcodról olvasva kiszedi belőled azt, amiről nem szerettél volna beszélni. Nyugodtan vigyoroghatsz magadban, sírhatsz, vagy ugrálhatsz Billy Joel-re. Teljesen mindegy, mert senki sem lát, senki sem hall. A világ megszűnik létezni.
És a hatást különösen fokozza, ha közben valamelyik ideges családtagod dörömböl az ajtón, és csak kiszólsz, hogy "Most nem jöhetsz be!". Igen, a hatalom édes érzete.

Ez az igazi mesebirodalom, ahol te vagy a királylány. Hiszen te szabod meg, hogy milyen színű legyen a körmöd. És ha nem tetszik, visszacsinálhatod.

Úgyhogy lépd át a küszöböt;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése